Jídelna
ochutnávka: nemocniční snídaně
J. Roith, L. Uher, M. Hammer, M. Krotký, J. Doležal, D. Svoboda, P. Vránová, J.Viewegh, R. Jeřela, Gastronomický nadační fond
Proč nefungují zdravé a nezdravé potraviny – co je potřeba vědět o výživě a vlivu na zdraví pro správné rozhodování? Malnutrice – strašák v nemocnicích, ale i u straších osob doma – jak poznat, jak se vyvarovat.
E. Selinger, Novák, I. Pražanová, P. Vránová
ochutnávka: školní oběd
Co je planetární výživa a proč je mnohem významnější řešit udržitelnost v rámci institucionálního stravování než u jednotlivců? Jak vybírat potraviny z blízka, je bio a lokální dražší? Jsou možnosti jídelen a domácností stejné? Jaké jsou možnosti řešení ve školním stravování? Jaké jsou možnosti řešení v nemocnicích? Každý krok se počítá – klimatický talíř.
E. Selinger, M. Krotký, P. Martínková, J. Moudrý, Diana Pšigrocká, Jaroslava Amlerová, P. Martínková, J. Moudrý, L. Fryčová
Co vše se dá ve škole naučit skrze jídlo – ZŠ Na Beránku.
Montessori program – jak motivovat děti 7.–9. třída.
Učení hrou – MŠ Červená Řečice, MŠ Fügnerova.
Skutečně zdravá škola – jak pracovat s dětmi v MŠ.
Michal Hammer, Helena Vaverková, Diana Pšigrocká, Jaroslava Amlerová