MAKRO CZECH GASTRO FEST 2

MAKRO CZECH GASTRO FEST 2 JE TADY!

Jedinečné setkání špiček české gastronomie na jednom místě. 12. a 13. 4. 2024 v pražském O2 universum.

Čtyři patra gastronomických zážitků, kde se můžete potkat s osobnostmi české gastronomie, získat inspiraci pro své podnikání nebo prostě jen ochutnat to nejlepší, co je u nás k ochutnání.

Workshopy, přednášky, kuchařské a barmanské show, degustace v ceně vstupenky a mnoho dalšího. To vše na jednom místě. Dva dny plné toho nejchutnějšího programu.

Programem vás budou provázet moderátoři Markéta Hrubešová a Pavel Cejnar.
Komentují také Zdeněk Pohlreich a Karel "Kovy" Kovář.

Myslíme i na potřebné. V rámci festivalu budete moci virtuálně nakoupit potraviny a drogistické zboží pro potřebné. Zapojte se do jarního kola sbírky potravin v pátek i v sobotu.

Záštitu nad akcí převzal ministr zemědělství Marek Výborný.

MasterClass a setkání
se známými osobnostmi

V rámci MAKRO CZECH GASTRO FESTu máte možnost zúčastnit se exkluzivních kurzů (MasterClass). Tyto kurzy si můžete objednat předem na webu akademie.makro.cz nebo zakoupit na místě. Můžete si rezervovat Masterclass se Zdeňkem Pohlreichem, Kristínou Nemčkovou, Jakubem Horákem, Martinem Hložkem, Janem Šebkem, Jakubem Přibylem nebo Klárou Kollárovou.

ikona dortik uspory
Získejte tipy na úspory
ve vašem podnikání
ikona pripitek inspirace
Inspirujte se
a sdílejte zkušenosti
ikona pripitek inspirace
Degustační porce
v ceně vstupenky

Na koho se můžete těšit?

Zdeněk Pohlreich

Šéfkuchař, gastronom, podnikatel a moderátor kuchařských pořadů
Spolumajitel Café Imperial, Divinis a Next Door by Imperial.

Helena Fléglová

Zakladatelka HF Pastry Academy
Členka Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR. Cukrařina je pro ni životní náplní a každodenní radostí.

Vlad Ryasnyy

Cukrářský experimentátor a zakladatel značky Sugarlife
Pracoval jako zástupce šéfa Ivety Fabešové v podniku IF Café a působil zároveň jako cukrářský lektor v cukrářské akademií IPPA kde i asistoval cukrářským mistrům z celého světa. Nyní Vlad je lektorem v cukrářské akademií HF Pastry Academy od Heleny Fleglové kde předává své zkušenosti na cukrářských kurzech. Člen Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR.

George Němec

Koktejlový guru
Jirka aka „George“ Němec je světově proslulý barman. Australani si ho v roce 2004 zvolili Barmanem roku. V zahraničí stál George u zrodu mnoha nových konceptů. V ČR se stal ambasadorem značky Becherovka, kde byl jedním ze 4 nejlepších na světě. Založil motivační a komunikační platformu Bohemian Bar Club a přidružený digitální magazín. Je spoluautorem kuchařky Gastrokroužek, která páruje jídlo s koktejly a food blogery. Pro Makro Czech Gastro Fest připravil barovou sekci a namíchal festivalový signature drink Laurus Gimlet.

Dominik Unčovský

Vítěz národního kola Bocuse D’Or ČR 2023
Junior ambasador makro akademie. Kuchařské umění zdokonaloval v rakouském Kitzbuhelu, kde pracoval v hotelu A-ROSA.

Lukáš Nevyjel

Šéfkuchař a restauratér
Můžete ho znát jako šéfkuchaře pražské restaurace Nota Bene. Brzy ho budete moct potkat v nové restauraci Kluke. Člen makro iniciativy Naděje české gastroscény.

Petr Svoreň

Executive chef brněnského hotelu Passage.

Filip Sajler

General Secretary Bocuse D’Or Czech
Má za sebou praxi ve špičkových restauracích a cateringových společnostech v USA, Německu, Singapuru a v České republice. Absolvoval stáže a praxe u věhlasných a Michelinem oceněných šéfkuchařů jako je Yannick Alléno, Armand Arnand a Norbert Niederkopfler. Founder & CEO ve společnostech Perfect Canteen & Perfect Catering.

Luboš Kastner

Místopředseda Food‘n Beverage foundation
Je členem představenstva a Garantem projektu Moje restaurace Asociace malých a středních podniků a živnostníků České republiky. Marketingový profesionál podnikající v gastronomii, aktivní ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR.

Radek Příhonský

Šéfkuchař Taco Truck
Pankáč z Pětihvězdy, který vařil v Grandhotell Pupp i pro prezidenty. Teď křižuje Česko ve foodtrucku s autentickým tacos.

Kristína Nemčková

Sous Chef v restauraci Geranium v Kodani
Absolventka prestižní Le Cordon Bleu v Londýně, sbírající zkušenosti v mnoha zahraničních michelinských restauracích. Momentálně působí v michelinské restauraci Geranium v Kodani, která patří mezi nejlepší restaurace světa.

Karel Kovy Kovář

Youtuber, bloger a moderátor
Na svém YouTube kanálu, který má téměř milion odběratelů, probírá aktuální společenská a politická témata i odvrácenou stranu sociálních sítí. Jeho tvorba se zakládá na infotainmentu – propojení informací a zábavy.

Jakub Přibyl

Spolumajitel pražského vinného baru Wine&Degu
Jakub Přibyl je semifinalistou sommelierského ME 2017 ve Vídni a několikanásobným vítězem sommelierských soutěží v ČR a na Slovensku, trojnásobným mistrem ČR a čtyřikrát byl vyhlášen nejlepším sommelierem ČR. Současně je držitelem stříbrné a bronzové medaile z evropských sommelierských soutěží. Absolvoval Advanced Course Weinakademie Österreich a je jediným českým držitelem prestižního titulu na škole Court of Master Sommeliers – Advanced Sommelier.

Jakub Horák

Vítěz Washoku World Challenge 2023
Rodák z Plzně, který zvítězil na konci února 2023 ve finále Washoku World Challenge v japonském Tokiu pro nejaponské kuchaře.

Vojtěch Homolka

Vrchní Obchodní Sládek CZ&SK, Plzeňský Prazdroj
Dlouhou dobu se věnoval vaření piva. V současné době s týmem obchodních sládků pomáhá hospodám zlepšovat kvalitu čepovaného piva, vzdělává výčepní a ukazuje spotřebitelům, jak má vypadat správný zážitek s pivem.

Pavel Sochor

Bar Director restaurační skupiny Kro a restaurace Alma
Pochází z malé vesnice nedaleko středočeské Dobříše. S desetiletou zkušeností v barmanství, zahrnující práci v londýnském Oblixu a skotském Panda & Sons, se Pavel vrátil do Prahy, kde se pod vedením restaurační skupiny Kro podílel na vytvoření baru pro nedávno otevřenou restauraci Alma.

Roman Nejedlý

Vítěz Czech Barista Championship 2024
Roman Nejedlý, vítěz Czech Brewers Cup 2018 a Czech Barista Championship 2024, je uznávaným pražičem a majitelem pražírny Fiftybeans. Na Czech Gastro Festu přednese dvě přednášky: „Problematika pražení kávy“ a „Příprava na baristické mistrovství světa“, kde sdílí své bohaté zkušenosti získané na národních i mezinárodních soutěžích.

Jaroslav Slámečka

Vítěz Czech Coffee in Good Spirits 2024
Jaroslav Slámečka, aktuální vítěz soutěže Czech Coffee in Good Spirits a spolumajitel pražírny Candycane Coffee, využívá svých více než deset let zkušeností v kávovém odvětví. S odborným vzděláním od ikon jako Gwilym Davies a Scott Rao a zkušenostmi jako porotce v baristických soutěžích předává své znalosti dál. Na festivalu se můžete těšit na workshop "Tak ty chceš vyhrát CIGS, jo?", kde Jaroslav nejen představí skvělé kávové koktejly, ale také odhalí, co všechno obnáší vítězství v baristické soutěži a jaké strategie a přípravy stojí za jeho úspěchem.

Konstantin A.Filippou

Šéfkuchař a ambasador Gault&Millau Česko
Rakouský šéfkuchař, držitel pěti čepic Gault&Millau a dvou michelinských hvězd otevřel svou první vlastní restauraci v roce 2013. V roce 2015 získal Konstantin Filippou ocenění „Gault&Millau Kuchař roku 2016“ a o tři roky později byla oceněna jeho restaurace Restaurant Konstantin Filippou 19 body Gault&Millau a pěti čepicemi, díky čemuž se tehdy stal jeden z pěti kuchařů s 19-ti bodovým hodnocením v Rakousku. Napsal a vydal vlastní kuchařku „Konstantin Filippou“.

Miluše Makó

Šéfkuchařka Green Table
Dlouho působila jako šéfkuchařka v olomouckém podniku Koza zůstala celá. Od podzimu 2022 je ale v Praze a vede unikátní, dokonale udržitelnou restauraci Green Table v pasáži Florentinum. Spolupracuje s časopisem Gurmet, kde ji najdete v rubrice Den bez masa s Miluší Makó, Učí budoucí kuchaře, ale i stávající šéfkuchaře, aby objevovali veggie a veganskou kuchyni klidně i pro fine dinning.

Erik Zlámal

Founder & Chef Take Eat EZ
Petra a Erik Zlámalovi, majitelé vyhlášeného streetfood a cateringového konceptu Take Eat EZ - American BBQ & Deli a holešovického bistra Cheesus Crust. Od roku 2017 vlastnoručně vyrábějí autentické speciality amerického barbecue a newyorských delikates. Přijďte ochutnat jejich legendární pastrami, Texas brisket, Kansas City burnt ends nebo americkou slaninu.

Zdeněk Křížek

Lektor a kreativní šéfkuchař
Za své jedenáctileté působení v hotelu Mandarin Oriental, Prague zastával pozici executive sous chef a executive chef a získal pracovní zkušenosti v Londýně v restauraci Bar Boulud, Heston Blumenthal 3 michelin stars restaurant. Od 1.12.2017 přijal novou výzvu ve společnosti OREA HOTEL Resorts kde zastával pozici Executive Culinary Chef pro celý hotelový řetězec a od roku 2022 otevřel další úspěšný provoz Sensa fine food bistro a zároveň působí jako lektor a kreativní šéfkuchař Kulinářského umění. Aktuálně se věnuje privátnímu vaření a lektorské činnosti v rámci kulinárních škol po ČR. Pro Makro Czech Gastro Fest sestavil snídaňové menu pro hotelovou sekci.